,

Bröllopsfotograf Bjertorp Slott- Ida & Mattias

En augustidag firade Ida & Mattias sitt bröllop på vackra Bjertorp Slott, Kvänum. Tårarna flödade och skratten ekade skulle man kunna säga. Men så var det verkligen! Det är svårt att inte älska detta bröllop eller detta fina par.

Ida och Mattias träffades över ett skrivbord. Mattias jobbade som konsult i Norge och när Ida började fick hon skrivbordet mittemot. När Mattias skulle flytta tillbaka till Göteborg så frågade han om Ida ville följa med. Och ja, det ville hon. Två år senare vid en tur till Hafjell för att cykla downhill så friade Mattias vid en vypunkt mitt i backen och gick ner på knä medan Ida fortfarande var kvar på cykeln.

Bjertorp Slott har ett fantastiskt ljus, atmosfär och vackra omgivningar (+ en vrålande uppstoppad björn vid ingången)
Ida och Mattias gjorde sig i ordning i de mäktiga hotellrummen och vigsels hölls utomhus med utsikt över slottsparken. Ett av mina favoritögonblick var när de såg varandra för första gången i trappan innan vigseln och båda två började gråta. Så vackert och rörande!

Läs mer om deras skildring av dagen längst ner på sidan.bjertorp slott bröllop förberedelser brud bröllopsfotograf


bröllopsporträtt bjertorp slott bröllop


bröllopsporträtt bjertorp slott bröllop bröllopsfotograf


bjertorp slott bröllopsporträtt porträtt brudpar bröllop
Vårt bröllop

“Fredagen var jättemysig med grillbuffet och alla gäster som ramlade in från när och fjärnt. Lördagen gick jättesnabbt, frukost med alla kära, sen förberedelserna till vigseln, fotografering, skål, middag, dans och sen var det dags att lägga sig. Vi var båda jättelugna fram till ungefär 15minuter innan vi skulle träffas, då började känslorna att komma fram på riktigt. Hela dagen var som att vara i en bubbla, så surrealistiskt och härligt, alla våra kära samlade på samma plats. Sen hade vi värdens bästa aktivitetsplanerare i Jenny och Henrik (Mattias syster och hennes mann) som båda satte gästerna i arbete med ballong-taxar och som satte stämningen för middagen med ”Fula Bettan” Mycket fina taler från familj och vänner med tårar och latter. Fantastiskt tur med att Moldover ville spela för oss på sin Europaturné och dansgolvet tömdes knappt även när nattamaten kom.
Bästa stunden på dagen var nog kvällsfotograferingen. Där fick vi lite tid att andas och att reflektera över hur fantastiskt tur vi har som har så många, flotta människor i våra liv och för att vi hittade varandra.”

Inspiration och tips till andra par

“Vi hade inget strikt tema för dekorationer eller annat. Vi tycker om rena, enkla saker men tyckte ändå att det skulle vara lite speciellt och mer lyxigt på en sådan dag. Vi ville även att gästerna skulle känna sig speciella. Alla blommor blev valda i vitt och grönt och i stället varierande typer av blommor. Inbjudan var tryckta i en gammal bokpress med en riktigt tjock papperskvalitet. Alla menyer var på gästernas språk (norsk, svenska, engelska) med specialkost för dom som hade specialkost. Bordskorten blev beställda från en tjej med butik på etsy.com. Dom är laserskurna från trä och målad i guld. I infohäftet alla fick på rummen, innehåll lite kort info kring alla individuella gäster och tidsskema för helgen. Bordskartan blev gjord hemma av Ida med en gammal tavelram, samma med drinkmenyn och välkomsttavla.
Planera inte varenda lilla detalj, tänk mer på helheten då tillåter man mindre ändringar eller variationer som dyker upp på vägen utan att det stör. Var ute i god tid. Välj en duktig fotograf så länga ni kan under dagen så kan man återuppleva allt bara vid att kolla i album sen.”

Om fotografen och fotograferingen

“Vi kollade runt lite och tyckte om Angeliqas porfoliobilder som visade en röd tråd och tydlig stil men det var fortfarande brudparet och gästernas känslor och stämning som förmedlades. För oss var det viktigt att det inte endast blev fotografens uttryck som blev resultatet men även oss. Vi har varit otroligt nöjda med Angeliqa från dag 1 tills idag. Det har varit en varm och genuin uppföljning med smådetaljer och proffsighet som har givit oss mycket. Angeliqa är så trevlig att ha runt sig på en sådan dag samtidig som hon inte tar plats i sig själv under dagen, många av ögonblicken som hon fångade visste jag inte ens att hon var i närheten. Vi vill varmt rekommendera Angeliqa till andra som skall gifta sig. Om man har möjlighet skulle vi även rekommendera att ha henne så lenge ni kan under dagen då det finns så mycket roligt att titta tillbaka på sen.”
<nbsp&>

Är du intresserad av att låta mig fotografera ert bröllop? Jag brinner för människor, äkta känslor och de storslagna ögonblick som gör ett bröllop. Kontakta mig och få lite mer information via denna sida. Jag vill gärna lära känna er!

YOUR COMMENT

NÄSTA

Bröllopsfotograf Öland- Sofia & Mattias