,

Bröllopsfotograf Slättens Loge- Micaela & Emil

I september var det dags för mig att återvända till vackra Slättens loge för Micaela och Emils färgsprakande dag. En dag i bohemiskt, färgglatt tema med mycket lycka, sång och kärlek!

Förberedelserna startade i de pampiga rummen på Nääs Fabriker, Micaela tillsammans sina två systrar och en vän och Emil tillsammans med sina två bröder. Stämningen var hjärtlig och utanför i regnet pågick en fisketävling. Vid deras First Look märktes det hur nervös Emil var och det blev ett sådant fint ögonblick.
Väderleksrapporten hade sagt att det skulle regna hela dagen så vi hade laddat med paraplyer men när sedan porträttfotograferingen startade så slutade regnet. Tala om tur! Vigseln i Skallsjö kyrka blev sedan en av de finaste jag varit med på. Vilken stämning, vilken sång och vad med lyckotårar! (Min ögon har till och med tåras lite när jag redigerat bilderna.)

Festen hölls i Slättens Loge, en fantastisk lokal med mycket personlighet! Det första gästerna möttes av var en äreport över vägen i björkris med Micaela och Emil initialer. Enligt gotländsk tradition hade de bjudit gästerna till lokalen dagen innan för att göra den tillsammans. Ett tips är också av de sötaste och mycket uppskattade inslagen var den mjukglassmaskin som paret satt dit med fri servering, mums!
Vi hade gjort en avstickare för att ta lite fler porträttbilder så att de kunde anlända med stil, lagom sist. Och det gjorde de under stora färglada glitterkanoner, klapp och glada tillrop. Festen fortsatte sen med god buffe, hjärliga tal, underhållning och dans.

Om du vill läsa mer om hur de upplevde dagen eller om hur de tyckte det var att jobba med mig så fortsätt gärna läs texten längst ner.

Vårt bröllop

Hur kände ni och hur var er dag?
“Känslor. Så mycket känslor, haha. Vi hade enligt gotländsk tradition bjudit gästerna till lokalen på fredagen och på brunch på söndagen, vilket var bra för då fick vi träffa gästerna redan på fredagen och avdramatisera dagen D lite. Lördagen (vigsel+fest) gick i ett, men vi hann verkligen njuta. Vi har haft många vänner som gift sig och försökt förklara hur man känner denna dagen. Det tips vi fått är att vara i nuet.

Vigseln var den för oss mäktigaste timman på lördagen. Vi gifte oss i Skallsjö kyrka utanför Floda och blev vigda av en pastor som vi känner sedan tidigare och som var tydlig med att han skulle leda oss igenom vigseln så att vi slapp tänka så mycket, vilket var tur. Det var ett sånt lyckorus!
När dörrarna öppnades och vi klev in var vi såklart nervösa och spända. Men det läskiga blev till något konstigt kärleksrus när vi såg alla leende (och gråtande) familjemedlemmar och vänner i ögonen. Vi hade jättemycket musik som framfördes av fantastiska vänner. I vigselbladet hade vi även beskrivit vår relation till de låtar vi valt. Det blev en väldigt glädjefylld vigsel och trots många gäster kände vi oss väldigt nära alla som var på plats i kyrkan.”

Vilket är ert bästa minne ifrån dagen?
“Alltså… den mest exakta stunden är faktiskt under vigseln när vår vän Daniel Kadawatha sjunger en del i låten Testify av NEEDTOBREATHE (tips!) helt acapella och hela kyrkan är med och klappar i takt. Känslorna bara rusade och vi hade precis blivit vigda. Det var så mäktigt.
Fast även stunden då vi precis klev in i kyrkan och hade allt framför oss, det var också en sån stund!”

Om fotografen och fotograferingen

Vi hittade Angeliqa via instagram och föll för hennes sätt att framhäva “verkliga” färgtoner och känslor i sina bilder. För oss känns hennes val av redigering mycket personlig och naturlig – det reflekterar verkligheten perfekt.
Angeliqa är proffsig vad gäller att leda oss som ovana modeller rätt framför kameran. Hon fångar in speciella ögonblick och se detaljer innan någon annan hunnit registrera dom. Vi märkte knappt av henne vid vigseln eller festlokalen heller, vilket är ett kvitto på hur smidigt hon rör sig bland gäster och i lokaler. Vi är så glada att vi valde henne som bröllopsfotograf och vill absolut rekommendera henne vidare!

NÄSTA

Bröllopsfotograf Bjertorp Slott- Ida & Mattias