NÅGRA SNABBA FRÅGOR

Jag fick lite frågor att besvara i en intervju för bröllopsfotografer.com. Här är en lite förkortad version av den.

Vem är du? – berätta lite om dig själv
Jag är mamma till två underbara flickor, fru till min man och en storasyster till mina tre systrar, uppvuxen i ett hjärtligt och högljutt hem på landet. Jag skulle nog säga att jag är levnadsglad, familjekär och rastlös med mycket på gång mest hela tiden. Mina intressen och projekt är många men de flesta har med kreativa saker att göra som möbelrenovering, inredning, handarbete m.m. Jag blir lätt entusiastisk och kan prata lite för snabbt. Och jag älskar naturen, äventyr och resor.

Vad gör dig lycklig?
Min familj! Mina tokiga, busiga och goa tjejer är fantastiska! Vänner, resor och upplevelser. Vackra saker, saker som får en att känna. Även ögonblick av lugn och stillhet.

Vad inspirerar dig?
Livet och människorna. Jag känner ofta starkt för de jag möter och jag inspireras av dem. Bra ljus i vackra miljöer får mig också att snabbt komma igång.
Jag tycker att det är så spännande är att verkställa ideér som man har sen och att testa nya saker som rökpatroner, prismor, ja allt möjligt.

Har du ett favoritcitat?
”Om du bara vill, anstränger dig och jobbar hårt så kan du bli vad du vill.” – mina föräldrar.
Vi har haft turen att ha föräldrar som verkligen trott på oss barn och uppmuntrat oss. Utan att tro på dig själv hade det varit svårt att slänga sig ut i det okända och bestämma sig för att bli egenföretagare och fotograf. Och klara av den press och utmaning det innebär att fånga en bröllopsdag.

Random fakta om dig
Jag älskar Google och googlar mycket! Jag är nyfiken och frågar mig nästan alltid hur saker fungerar. Så jag har en stor kunskapsbank av onödig fakta och slänger ofta in saker i konversationer som ”visste du att..”. Men konstigt nog har jag ett jättedåligt minne i övrigt och slarvar t.ex. bort min iPhone flera gånger om dagen.

Tre saker du blir ledsen av
Orättvisor, egoism, trångsynthet.

Vad får ditt hjärta att slå lite hårdare?
Utmaningar. Äventyr, Skidåkning, Ideér.

Varför just bröllopsfotografi?
Mötena med människorna, de stora känslorna och lyckan i människors ögon.

Vilken slags bröllopsfotografi utöver du? Hur skulle du beskriva din stil?
Jag brinner för att skapa känslosamma bilder med en blandning av en dokumentär stil och filmiska porträtt. Jag vill fånga äkta ögonblick av kärlek, närhet och närvaro.

Vad är riktigt bra bröllopsfotografi för dig?
När man verkligen fångar känslorna och personligheterna. Men också att visa en riktigt bra berättad historia så att man kan känna sig som att man befinner på plats igen. Att berätta om parets känslor, omgivningarna, detaljerna, familjen och vännerna runtomkring. När alla de delarna faller på plats så blir det magi.

KONTAKTA MIG