Gravidfotografering

Du bär nu på en framtid av möjligheter, kärlek större än livet och början till ett vackert kaos.

Men nu är du här med en starkare närvaro än någonsin, med en otålig längtan att snart få träffa er nya familjemedlem. Mitt upp i en speciell tid som inte kommer komma åter särskilt många gånger. Jag saknar själv sparkarna i magen och magen som kändes så stor och otymplig mitt upp i allt ser så vacker ut i efterhand. Du går igenom något så fint, ett underverk.

Hur går en gravidfotografering till?

Mina bilder och de äkta ögonblicken leks fram. Du kommer även få viss vägledning i posering under din gravidfotografering. För att själv slippa tänka på det ger bra resultat och det gör att du kan slappna av. Om ni väljer att fotograferas även som par och/eller familj så kommer jag också fokusera på kärleken mellan er. Framförallt kommer ni bara att få åka till ett fint ställe, hålla om en vacker mage, titta på någon fin, tänka på allt spännande som väntar. Ni kommer knappt märka av mig.
Jag vill fånga er som ni är, äkta och på riktigt. Inte konstlat och stelt.

Hela upplevelsen av fotograferingen går i tre steg:

Designkonsultation: Jag vill lära känna er, vilka ni är och vad era förväntningar är. Jag ger er vägledning och svar på alla era frågor så att ni kan komma redo till er fotografering med de bästa förutsättningarna till ett magiskt resultat.

Gravidfotografering: Var förberedd på en upplevelse av kärlek, närhet och lugn men även av skratt och glädje. Jag kommer vägleda er och få er att känna er avslappnade och naturliga. Fotograferingen tar ca 60 min.

Bildvisning: Ungefär 7-14 dagar efter fotograferingen så ses vi för bildvisning. Jag brinner för att ge er den bästa möjliga servicen och hjälper er att välja bland alla ögonblick och de produkter som passar bäst för er.

Många av oss har massor av bilder samlat på olika datorer eller i våra telefoner. Men bilderna på det finaste man har är viktigt och något man bör leva med varje dag. Jag tror mycket på fysiska produkter och uppskattar väldigt mycket mina bilder på min familj. Därför är jag noga med att ger er den allra bästa servicen och hjälpa er så att era bilder kommer till sin rätt.

Fotograferingsplats

Jag föredrar att fotografera utomhus eftersom jag älskar naturen och det den tillför bilderna. Jag har flera favoritplatser valda med omsorg som jag vet passar perfekt för fotografering. När vi väljer plats till er gravidfotografering tar jag hänsyn till hur ljuset faller och när på dagen som det är bäst. Resultatet blir också mycket vackert om ni vill bli fotograferade i er hemmiljö. Bilderna blir intima och personliga och det kan vara fint om du vill ha några bilder i underkläder. Ni kan också välja att bli fotograferade både inomhus och inomhus om de ligger i anslutning till varandra.

Vinterfotografering- hur fungerar det?

Det fungerar jättebra! Det är inte sämre än sommaren på något sätt. Särskilt när solen är framme så är det så vackert. Naturens bleka färger och mjuka sol ger ett väldigt vackert, magiskt ljus. Jag kommer följa väderleksrapporterna extra noga så att vi kan pricka in en dag som ger riktigt bra förutsättningar med bra ljus och utan kalla vindar.
För att du ska frysa så lite som möjligt så kommer jag att ta väl hand om er med  pauser under fotograferingen med jacka och filtar och varm dryck. Jag har även små värmekuddar att värma sig på och en varm filt att sitta på. Ha gärna på dig ett underställ under kläderna.

I vilken vecka ska jag boka in min gravidfotografering?

Hör gärna av dig tidigt för att boka en tid så att du kan få det datum du önskar. Berätta om dig och ditt förlossningsdatum och så bokar vi en preliminär tid. I vecka 30-35 är magen stor och fin men det är upp till var och en när det känns bäst.

Vilken tid på dagen är bäst att boka in?

Solnedgång eller soluppgång är allra bäst att fotografera i utomhus. Ljuset är fantastiskt och glödande! Så boka gärna in vid någon av dessa tider om ni har möjlighet.

Vad kostar en fotografering?

Ni investerar i en serviceavgift vid bokning på 950 kr. Därefter beställer ni endast de bilder som betyder mest för er. Jag kommer hjälpa er med urval under er bildvisning. • Linnebox med bilder i passepartout från 900 kr  • Inramad väggförstoring från 1200 kr • Digitala bilder från 3800 kr

Vad gör vi om det regnar?

Om ni har bokat in en utomhusfotografering så bokar vi om den till en annan dag.

Vad bör jag tänka på när vi väljer ut kläderna?

Välj ut 1-3 ombyten och, om du önskar, ett set fina underkläder till gravidmagebilderna. Jag har också några gravidklänningar och rekvisita att låna ut om du önskar det. Om ni vill kan ni ta med er saker som t.ex. en ultraljudsbild eller er bebis blivande första skor. Om ni fotograferas som par eller familj ha gärna något som matchar utan att vara för matchy-matchy. Tänk mer färgtema och välj gärna lite neutral färger. Undvik gärna svart och riktigt mörka kläder.

Vad bör vi tänka på innan fotograferingen?

Ta gärna med dig något litet att äta och dricka om du besväras av illamående och trötthet. Om syskon är med tänk på att han/hon bör vara utvilad och mätt och ta gärna med något som kan intressera under tiden jag fotar era parbilder.

Nu är jag nyfiken, vem är ni?

Bilderna blev vackrare än vi någonsin skulle kunna tänka oss. Du har verkligen förmågan att skapa känslosamma, intima bilder med fantastiskt ljus. Helt enkelt ett minne för livet! Vi är så glada att vi har dig som fotograf.

Maria, Ryan & Titus +1

Om du inte redan gjort det besök gärna min portfolio där ni hittar ett axplock av bilder ifrån olika gravidfotograferingar: Portfolio Gravid

En bild ifrån min egna gravidfotografering med storasyter Ava och vår lilla Lykke i magen.