,

Bohemiskt barfotabröllop i Åkulla Bokskogar- Thea & Mattias

En solig barfota dag mitt i en oas bland bokskogar, gifte sig Thea & Mattias i Åkulla Bokskogar, nära Varberg. Dagen var packad med riktigt coola detaljer och smarta ideér så det är dags för massor av inspiration.
Thea och Mattias träffades genom dejtingsajten Tinder och det var verkligen en match ifrån första början! Mindre än 3 år senare stod de nu denna strålande junidag på en grön kulle och sa ”ja” till varandra. Sedan gick de gemensamt ner mot festlokalen med en nyckelharpa i täten. Det var så fantastiskt fint och känslosamt!
Festlokalen, Cafe Stegared, är också en riktig pärla! Den är inrymd i en gammal stenlada, med stora gnistrande kristallkronor, robusta kandelabrar, en uppstoppad häst (!), vackra antika speglar… en sagovärld helt enkelt. Var man än vänder blicken fanns små underliga detaljer och vackra prylar. Som fin dekoration hade paret bland annat tagit dit en skrivmaskin för gästerna att skriva hälsningar på och guldiga ramar med bordsnumrering. Istället för ris kastade gästerna rosblad från strutar gjorda av gamla notblad. Och vid vigsel ha de ställt dit Thereses morfars mjölkkannor med boklöv och hennes pappa hade gjort stora bokstäver i plåt till oss med T & M som stod vid sidan av. Så mycket att se och inspireras alltså!

Om du vill läsa mer om hur de upplevde dagen eller om hur de tyckte det var att jobba med mig så fortsätt gärna läsa texten längst ner.

Vår historia & bröllop

Förlovningen
It’s a match! Jag ville inte träffa någon via nätet, helst skulle det vara kärlek vid första ögonkastet och allt det där. Men till slut loggade jag in på Tinder. Mattias hade röd tröja och varma, bruna ögon på profilbilden. Efter lite chattande visade det sig att vi hade flera gemensamma nämnare, tillika en gemensam vän. Vi träffades en höstdag i Varberg 2014 och sedan den dagen var det vi. Allt var så enkelt och självklart.
Ett och ett halvt år senare åkte vi på semester till Österlen. Det var i början av juli och sådär lagom mycket sommar. Vi vandrade i Brösarps backar och där! På den högsta kullen med vidunderlig utsikt över gröna ängar överraskade Mattias mej med att gå ner på knä och fråga om jag ville dela livet med honom. Tårarna och svaret kom direkt: ja!
Sen satt vi där en stund och bara njöt av stunden. Det var bara vi i hela världen som visste. En sån häftig känsla. Vi tog med oss bilden av de böljande kullarna och tänkte att så är livet. Upp och ner. Solsidor och skuggsidor. Men där ska vi gå, hand i hand. Genom livet.

Styling
Min vigselring är en gåva från farmor. I ringen finns farmors namn ingraverat och det känns så fint, att alltid bära henne nära trots att hon inte längre är med oss.
Brudbuketten var viktig för mig, jag ville ha en stor, vild, yvig bukett i jordnära färger. Och vilken bukett sen! Vi brukar skoja om den nu i efterhand och säga att den stal showen. Den vackraste, vildaste bukett jag någonsin sett!

Vigseln
Bland bokskog och ängsblommor gifte vi oss på Café Stegared. Dagen bjöd på strålande sol. Vi vigdes borgligt på en kulle nära festlokalen. Vi gick in på farmors trasmattor till tonerna av Uti vår hage, acapella. Skört och ljuvligt. Solen strilade ner genom bokskogen och bildade den vackraste kuliss man kan tänka sig, ackompanjerat av fågelsång.
Några veckor tidigare hade träffat vigselförrättaren över kaffe och kanelbullar. Hon intervjuade oss och skrev sedan en fantastisk historia om oss, som hon läste upp under vigseln. För oss var det viktigt att allt skulle kännas personligt och nära. Och med mycket musik! Nyckelharpa, fiol, gitarr. Till utgångsmarsch valde vi ”Brudmarch frå Delsbo”. Vi gick först och därefter kom hela brudföljet. En underbar känsla att tåga ner från kullen som herr och fru Dalevi!

Bästa minnet från dagen
Istället för traditionella häften med beskrivningar om varje gäst så valde vi att ha en presentationslek. Alla fick ställa sig i en ring och så välkomnade vi fram gäst efter gäst med några valda ord. På så vis fick alla ett ansikte till namnet och alla gäster tyckte det var en kul grej!

Om fotografen
Vi visste att vi ville ha en fotograf som tog bilder med djup. Som inte bara var rosa fluff och gulligull. Vi tycker att Angeliqa lyckades fantastiskt bra med att fånga den där magiska lite sagolika känslan, samtidigt som bilderna är romantiska och somriga. All kontakt med Angeliqa har varit proffsig och känts äkta, något som har varit viktigt för oss. Hon fick oss att känna att vi var mer än ett par i mängden, hon var gullig och stöttande genom hela processen. Det enda vi ångrar är att vi inte hade henne med oss hela dagen!

NÄSTA

Min familj